Egy sportember imázsa 2020-01-04 - "múmia"
*Portré*
*********
"sokunk helyett más kellene,sokunk helyett senki!"
Az önkifejezés szelleme mindenkiben él. A dadogónak is van mondanivalója. Ezt megtagadni szerintem bűn. Florin Teodorescu úrnak, a"Szabadság Kupa" mentorának és főszervezőjének is -ámbár ő nem dadog-, megvan a sajátos kifejezési stílusa.

Tetszelgési kényszer nélkül állíthatom-és az aki járt már Temesváron az ominózus versenyen meggyőződhetett állításom tényéről-, hogy amit ez a "fehér holló" sportimádó úriember tesz a műfaj érdekében, szinte példátlan.
Hagyományát tekintve immáron több mint harminc alkalommal hozta tető alá ezt a népszerű nemzetközi testépítő és fitnesz versenyt. Két alkalommal (2006-ban és 2008-ban), Temesvár Profi Grand Prix-t is szervezett az említett úriember jóvoltából, nem kisebb nevekkel mint:Ronnie Coleman, Jay Cutler, Dexter Jackson, Ronnie Rockell, Hide Yamaghisi, Nicu...

Teodorescu úr a temesvári Olimpia Sportcsarnokban működtet egy fitnesztermet is mely a színvonalas felszereltségen túl a földkerekségen egyedi archívum gyűjteménnyel rendelkezik, amely a műfajt korszakokon keresztül öleli fel, és foglalja magába. Magazinok tömkelege, kiadványok, szaklapok több évtizedes gyűjteménye, miniatűr és monumentális szobrok tucatjai díszítik a vérbeli sportember kétszintes fitnesztermének auláját. Mindezt, amolyan sportszenvedélyből fakadó metafora gyanánt, a sportcsarnok előterében, szökőkutak sűrűjében hat szoborból felállított szoborcsoport allegóriája teszi ékesebbé, mely olyan hús-vér mítoszokban teljesedik ki mint:Arnold Schwarzenneger, Cory Everson, Serge Nubret, a testépítés atyja Eugene Sandow, Frank Zane, Lenda Murray, valamennyien halhatatlan legendái a sportágnak, kiknek tiszteletet parancsoló bronzba megtestesült sziluettje, az örökkévalóságba száműzve dacol az idő könyörtelen tombolásával. És, hogy a műalkotás dekorja teljes legyen, klasszikus zenére egységes időintervallum alatt forognak körbe a testépítés istenei és istennői, mintegy engedelmeskedve a zene elbűvölő varázsának, akár az ókori Odüsszeusz a szirének pusztulásba édesgető énekhangjának, azzal az elenyésző különbséggel, hogy a görög Homérosz legendájának hőse az árbócgerendához láncoltatta magát, Teodorescu úr bronzba öntött klasszikus hősei, egy talapzathoz rögzítve folytatnak heroikus küzdelmet a szívet marcangoló muzsika hangjára az idő pusztító útvesztőiben piruettezve.

Csak információként; az említett díszlet, egy rövid klipben felkerült az I. F. B. B. honlapjára is. Aki arra jár és teheti, ne hagyja ki megszemlélni ezt az unikum gyűjteményt.
*******************************************************************************************************
      "múmia"