„A lelkiismeret egy belső hang, amely vádol, vagy menteget…”!

               (Pál Apostol)


Palecián Juditnak 2014- ben találtuk meg a testre szabott kategóriát /Athletic vagy Figure/, és azóta ebben a kategóriában 22 világbajnokságot, 7 abszolút vébé címet-, 4 Európa bajnokságot, 2 abszolút E.B. címet- zsákolt be 7 különböző szervezetnél:


NAC /7 vébé és Universe cím, 4 abszolút győzelem, 1 bronzérem/,

WBPF /6 vébé győzelem, 2 EB-győzelem –ennél a szövetségnél nem rendeznek abszolút kategória versenyt- (itt még egyetlen világversenyen sem győzték le amióta csúcsra jutott; *2014 május /Pristina- Koszovó/,

WABBA /1 vébé cím/,

IBFF /3 vébé cím, 1 profi vébé cím, 1 abszolút vébé győzelem/,

IBFA /2 vébé cím, 2E.B. cím , 1 abszolút EB cím/,

NBBUI /1 olimpia győzelem, abszolút győzelem, 1 vébé ezüst/,

CIBB /1 vébé győzelem, abszolút cím/.


Összegezve a bő hét év világversenyek eredményei : 22 vébé arany, 7 abszolút győzelem, 

1 ezüst, 1 bronz. 4 E.B cím, 2 abszolút győzelem. Mondhatnánk; „A HÉT BŐ ESZTENDŐ!”


Egyetlen kvalifikációs verseny /Országos Bajnokság/ árnyékolta be Judit imponáló eredményeit a hét bő esztendőben, amelyen sereghajtóként zárta a versenyt /valahol bőven az ötös döntő után!/. Mondhatnánk; ebből is láthatjuk mennyire erős a magyar mezőny! Stimmel! De akkor mi a magyarázata annak a ténynek, hogy ezt követően a világbajnokságot megnyerte az Athletic kategóriában? Kettőt is /40 év feletti korcsoportos- és a nyílt kategóriát/! Jó, jó de a kvalifikációs versenyen gyenge formát mutatott! Rendben, elfogadjuk, de egy hét időtáv volt a két verseny, azaz az OB és VB között. Pályafutásom során még soha nem találkoztam hasonló jelenséggel; a magyaron leggyengébb forma, hogy aztán rá egy hétre a világbajnokságon maga mögé utasítsa a mezőnyt. Ezért az extrém bravúrért különdíj járna Paleciánnak! Mélységekből, magasságokba…mindössze egy hét alatt! Ezt csinálja valaki utána!


A világért sem szeretnék szubjektív állást foglalni, nehogy véletlenül is behálózzon az elfogultság rákfenéje. Edzője és párjaként úgy érzem felettébb unszimpatikus megnyilvánulásnak minősülne bármilyen jellegű véleményalkotás.

Ezért csak a száraz tényekre szorítkoztam. Márpedig ezek bizony a megcáfolhatatlan makacs, de csordultig keserű érzést kiváltó tények.


Epilógus: Judit saját vallomása szerint, nemcsak testépítő, de egész sportpályafutása alatt amely mintegy 35 évet foglal magába és több sportágat ölel fel; kézilabda, kick-boksz, profi ökölvívás, testépítés, az említett versenyen átélt megalázó érzéshez hasonlóban még soha nem volt része!

Ez nem véleményalkotás, hanem egy, számtalan harcmezőt megjárt, viharvert sportoló lelkében tomboló keserű érzés!

„Lelkem csordul, hadd sírok én!”


 ****************************************************************************************************

     „múmia”