Hosszú évek óta a versenyek közeledtével ellátogatunk a „Háremmel” a Vida Fitnessbe forma ellenőrzésre, szakmai eszmecserére, kötetlen baráti beszélgetésre. Ezúttal is ezt tettük. Miután a sajátos üdvözlési formán túlestünk, közösen szemrevételeztük a versenyzői csapat két hölgy tagját, szigorúan kielemeztük a javítandó hibákat, megvitattuk a formaidőzítés kérdéseit, majd az NBBUI magyar elnökével, Szabó Zoltán „Bókával” –aki szintén elkísért bennünket párjával Csapó Dorinával, az NBBUI szövetség Nyugat-Magyarország vezetőjével, átbeszéltük a Bodysport Kupa menetét.


Szabó Zoltán –a sikeres bírói vizsgát követően Dorinával egyetemben- lehetőséget kapott Vida Zoltántól, hogy a tradicionális Bodysport kupán a testépítő kategóriák kiértékelésénél pontozói szerepet vállaljon. Ezen túlmenően „Bóka” kiválogatja a keretet amely Magyarországot képviseli majd a Tarantóban /Dél-Olaszország/ megrendezésre kerülő NBBUI Olimpián /nov.13-14/. Ezen a napon dönti el a magyar NBBUI szövetség, ki lesz az a három kiemelt versenyző akinek az utazási költségeit is átvállalja az Olimpiára. Érdemes lesz tehát ez ügyben jelentkezni a „Mr. President”- nél. Csapó Dorina korábbi bajnok, a Sportmodel és a Shape kategóriák elbírálásában szintén döntnökként vállal majd felelősségteljes munkát.


Sántha Dorina már bizonyított az elmúlt években a Figure kategóriában. Sokat köszönhet korábbi edzőjének Szakács Sanyinak, a magyar testépítés egyik nagy legendájának, aki felfedezte Dorinában a versenyzői potenciált és beavatta a testépítés kegyetlen világába. Dorina három éve, 2018-ban állt utoljára színpadon. A Bodysport kupán 2017-ben a dobogó legfelső fokára állhatott a Figure 40 év alatti kategóriában. Három év kihagyás után úgy döntött, hogy újra megméreti magát október 9-én a budapesti Láng csarnokban megrendezésre kerülő Bodysport kupán a szokásos kategóriában.


Dorina mindössze 26 éves, de életkorához képest érett izomzattal rendelkezik. Három héttel a verseny előtt már szinte versenykész, nagyjából 90%os formában van: száraz, metszett, erezett; tehát megfelel a kategória követelményeinek. Kicsit az arányain és a pózbeállásain kell még korrigálni, másfél-két l vizet kiszorítani a kötőszövet alól, és irány a „kínpad”.

Dorina fő versenye természetesen az NAC Univerzum.


 -„Nézzük a „Nagyágyút”!... mondta Vida Zoltán a Bodysport Kupa főszervezője, az NAC szövetség magyar elnöke amikor formaellenőrző szemlére kérte Palecián „Miss Boxing” Juditot. Megítélése szerint élete legjobb formáját hozhatja Hamburgban nov 20-án az NAC Univerzumon. Gömbölyűbb a farizma mint eddig bármikor, combja is látványosan nőtt tömegben, törzsizmainak legendás izomsűrűségéről már nem is beszélve. A szakember kiemelte továbbá Judit irigylésre méltó bőrminőségét amely egy huszonévesével vetekszik. „A céltudatos táplálkozás, az átgondolt és jól megkomponált edzések meghozzák a kívánt eredményt” szögezte le Vida Zoltán, aki pályafutása során sokat látott, tapasztalt. Ennek fényében úgy gondolom, hihetünk neki.

Edzőjeként, nekem a korrigáló hibákat kell észrevennem és feltárnom. Az én szakmai repertoáromban nem szerepelnek az olyan hangzatos beüvöltő szlogenek a színpadra mint: „te vagy a legszebb” vagy; „egyértelműen megnyered”…stb. Nekem párjaként ez nyilvánvaló, de a döntnököket a legkevésbé sem érdeklik az érzelmi beszólások. Nekik hideg, szigorú szakmai kritériumok szerint kell döntést hozniuk, nem emocionális alapon, és ez így van jól.

Judit farizmain még makacskodik egy kis felesleg, illetve a combját még víz fedi. Ha a víztelenítés, a ch-töltés terveink szerint sikerül, akkor talán megvalósul Vida Zoltán jóslata. A próféta szóljon belőle.

„Miss Boxing” a Bodysport kupán bemutató jelleggel lép fel.

 

Csordás Anikó is szeretne a jövőben színpadra állni, ennek okán kísérte el a csapatot a Vida Fitnessbe. Mindenképpen profi szakembertől szeretett volna néhány megszívlelendő tanácsot hallani. Elmondása szerint sokat tanult a rövid de tartalmas idő alatt.


 Summa- summárum; ezúttal sem volt eltékozolt idő a Vida Fitnessben töltött rövid egy óra. Nem feltétlenül a hosszúra nyúló dialógusok vezetnek eredményre. Elég egy sallangmentes óra is a lényegre törő és tanulságos eszmecseréhez.

Köszönjük, hogy ott lehettünk, de arra nem tesszük le a nagyesküt, hogy Vida Zoltánt többé soha nem zavarjuk meg a magyar testépítés egyik szentélyében és nem raboljuk el néhány értékes órára a családjától. Ezért előre is elnézést kérünk Éva asszonytól és Brutális-Bulldogtól.

********************************************************************************************************

        „múmia”