A Vida Fitnessben jártunk 2021-08-08 - "múmia"

Mindössze néhány hét elteltével újra felbukkantunk a magyar testépítés egyik fellegvárában a Vida fitnessben, azokkal a sportolókkal akik biztosan részt vesznek a Bodysport kupán, melyet október 10-én rendeznek Vida Zoltán vezérletével Budapesten, az Angyalföldi Sportközpont sportcsarnokában /Láng csarnok/. A szokásos formacsekkolást majd szakmai eszmecserét követően, néhány mondat erejéig baráti beszélgetésre, közös fotózásra is sort kerítettünk.


 Mikó Henrietta ’’Fenoména”, Kuvik Krisztián akik Felvidékről, pontosabban Érsekújvárról járnak át a Cutler Győrbe közös edzésekre, szakmai konzultációkra, Pápai Renáta „Brutália”, versenyzőket többen is elkísértük: Palecián Judit -ő majd jövő tavasszal tervezi újra a folytatást-, Mosonyi Szabina, szintén a tavaszi versenyeken szeretné először megméretni magát, valamint Szalai Richárd aki állt már színpadon a Bodysport kupán, és kacérkodik a közeljövői visszatéréssel.


 Mikó Henrietta ’’Fenoména”, az elmúlt ősszel minden versenyen ahol csal elindult a dobogón végzett, tehát egy rutinos versenyző hölgyről beszélünk. Alkati adottságait tekintve valóban „fenomenális” genetikával rendelkezik. Kiváló csontozati arányokkal áldották meg az égiek, keskeny derék, hibátlan izomtapadással az összes izomcsoportnál, combfeszítői kivételével kellően száraz, metszett már a verseny előtt három héttel. Mindehhez párosul egy impozáns színpadi megjelenés, kecses, könnyed mozgás. Talán egyetlen gyenge pontja a farizom részen meglazult kötőszövet. Bár az elmúlt idényhez képest jelentősen javult ez a testrésze is, ott azért még akad tennivaló. Vida Zolival arra a közös megállapításra jutottunk, hogy a shape kategória áll legközelebb hozzá.


Pápai Renáta aki sportkörökben „Brutália” művésznéven is közismert, szokásához híven „vadul” készül az őszi megmérettetésekre. A Bodysport kupa extra csemege lesz a Figure 40 év feletti kategóriát tekintve, ahol kegyetlen mezőny jön össze, és brutális csatáknak lehetünk majd szemtanúi. Szerintem ez a kategória külön figyelmet érdemel október 10-én. „Bruti” kiváló genetikával rendelkezik, plasztikus, érett izomzattal, már csak a finomhangolás van hátra. Talán combhajlítója lesz (még mindig!) a gyenge testrésze, noha arra külön ráedzünk. Korábbi has-derék gondjai már a múlté. Meglátásom szerint a precízebben eltalált formaidőzítés lesz a döntő tényező ebben a mezőnyben. Egy biztos; a végelszámolásnál nüansznyi pontkülönbségek mutatkoznak majd az összegzésnél az élmezőnyt képviselő versenyzők között.


 „Ezzel a sráccal egy kisebb csodát tettetek!”:így jellemezte Vida Zoli- Kuvik Krisztián átalakulását az elmúlt hetek tükrében. Valóba utolsó Vida Fitness látogatásunk alkalmával Krisztián még bőséges mennyiségű felesleget „dédelgetetett” főleg has-derék tájékán. Most már csak nyomaiban található egy kis makacs nem kívánatos réteg az alhas régióban, ami három hét alatt jó eséllyel eltűnik. Természetesen tudjuk, hogy a teljes értékű izomérettséghez, a mélyen tagolt, éles, kockás hashoz évek szükségesek, de a tisztességes helytálláshoz mindenképpen elég lesz a versenynapján hozott forma. Krisztián a Tehetségkutató 24 év feletti testépítésben, valamint a 179 cm alatti nyílt kategóriában nevezett. Vida Zoli meglátása szerint a tehetségkutatón kemény küzdelem van kilátásban, melynek egyik résztvevője Krisztián lehet. A próféta szóljon a sokat látott-tapasztalt szakemberből.


Palecián Judit és jómagam mint már hosszú évek óta, döntnöki szerepkörre kaptunk meghívást. Ezúttal is köszönjük a bizalmat.


 Szumma- szummárum, ezúttal sem távoztunk „üres kézzel” a magyar testépítés szentélyéből a Vida Fitnessből, és letesszük a nagyesküt, hogy amint alkalmunk nyílik rá, újra ellátogatunk oda, ahol mindig tárt karokkal várnak bennünket.

*******************************************************************************************************

       „múmia”