Látogatás a Vida Fitnessbe-2021 2021-08-08 - "múmia"
*Ahova jó menni, ahol jó lenni!*

Vitathatatlan, a Vida Fitness "ősidők óta" a magyar testépítés egyik fellegvára. Évtizedeken átívelve a jelent is beleértve világ-és Európa bajnokok nevelkednek itt Vida Zoltán, a terem tulajdonosa és kiváló szakedzője irányításával. Még a kilencvenes években kerültünk szakmai és baráti kapcsolatba egymással, és azóta ez a kapcsolat töretlen. Remélem így is marad örökre.

 

Minden versenyidény alkalmával el szoktam látogatni a versenyzőimmel, fiatal tehetségekkel, sportkollégákkal egy szakmai eszmecserére, kötetlen beszélgetésre, sokat tanulunk a tanácsaiból, tapasztalata, edzői múltja tiszteletreméltó. Megítélésem szerint nem feltétlenül az iskolapadot koptató, magas elméleti tudást birtokló önjelölt prókátorok nyújtanak eredményes gyakorlati segítséget. Ezúttal sem mulasztottuk el a hagyományos rövid, de tartalmas látogatást.


Palecián Judit ősszel /nov.30án/ átlépi az ötödik X-et, és már hosszú évek óta dédelgetett álma, hogy ötven évesen színpadra lépjen. Amennyiben affinitása lesz, kedvet, emésztő tüzet érez magában, a jövőben is folytatja majd a versenyzést, de ezt az idényt mindenképpen szeretné "végigszenvedni". Ám ha a kialakult helyzet, a naponta felülírt rendeletek újfent elmossák a világversenyek nagy részét, az már nem a mi bűnünk.

Judit jelenlegi testsúlya 59 kg, az első versenyig 5-6 kg-ot mindenképpen el kell tüntetnie magáról, hogy a tőle megszokott formát villantsa a színpadon. Koránál fogva kezd lelassulni az anyagcseréje, ezért a felkészülést egy hónappal korábban elkezdtük. Úgy érzem jó ütemben haladunk, és ezt Vida Zoli is megerősítette. Gyengébb testrészét combját és vádliját sikerült arányba hozni felsőtestével /főleg deltája, karizmai nyújtanak impozáns látványt a színpadon/. Izomtónusa mellett bőrtónusa is irigylésre méltó „Miss Boxingnak”. Rugalmas, sima, amolyan harmincas éveiben tündöklő amazon minőségét idézi. Combhajlítója még mindig talán a leggyengébb testrésze, de kellő prezentálással a színpadon nem lesz szembetűnő ez a hiányossága, és amint tudjuk Judit rutinos pózoló.


Tervezett versenyei: A Kriko kupát követően október elején az Üzbegisztánban megrendezésre kerülő WBPF verziójú világbajnokság, IBFF Univerzum melyet Magyarországon rendeznek meg, NBBUI Olimpia /Taranto/, illetve Univerzum /Valencia/, valamint az elengedhetetlen NAC Univerzum /Hamburg/, ahol magasságának megfelelően /157cm/ maximum 51,7 kg lehet a testsúlya. Nos ezt a súlyt úgy megalkotni, hogy lehetőleg minimális izomvesztességgel járjon, külön feladat. Judit 53-54 kg-os testsúllyal már csúcsformát tud produkálni. Széles a repertoár, csak ki kell bírni a kiképzést. „Miss Boxing” küzdőszellemét, hozzáállását, profizmusát ismerve szerintem végigküzdi a versenyidényt. Nem először teszi. Megjósolni ugyan nem tudjuk, milyen eredményeket ér el Judit az őszi idényben, de az borítékolható, hogy aki le akarja őt győzni, annak vért kell izzadnia.

/Judit versenyfelkészülését a Vitaflex győri üzlete támogatja!/

 

Szabó Zoltán „Bóka” az NBBUI magyar elnöke is tiszteletét tette a Vida Fitnessben. A Bodysport Kupa az ősztől nem csak a NAC Világversenyekre lesz magyar kvalifikáció, hanem az NBBUI által rendezett nemzetközi versenyekre is. Ősszel Tarantoban /dél-Olaszország/ kerül megrendezésre az NBBUI Amatőr Olimpia, nov 13-14én, ahova szeretnénk erős magyar csapattal kiutazni. Szabó Zoltán és Vida Zoltán megegyeztek, hogy erre a versenyre az NBBUI magyar szövetség lehetőség szerint átvállalja 2-3 kiemelt versenyzőnek a kiutazási költségeit Tarantoba. Ennek feltétele a Bodysport kupán való részvétel és annak megnyerése. Mivel Szabó Zoltán bírói minőségben jelen lesz a Bodysport kupán, nála jelezheti nevezési szándékát az a versenyző, aki szeretne tagja lenni a magyar csapatnak a tarantoi amatőr olimpián. Itt választják ki a támogatott versenyzőket is. November 27-28-án rendezik meg Valenciában az NBBUI Univerzumot.


Bár ezúttal nem versenyzői minőségben, de Csapó Dorina is elkísérte férjét Szabó Zoltánt a megbeszélésre. Dorina három éve /tíz év szünet után/ újra megmérette magát egy teljes versenyszezon alatt és komoly eredményeket ért el. Több versenyen állt a dobogóra, sőt a Fülöp- szigeteken megrendezett NAC világbajnokságon /2018/ mivel a shape kategóriában túl izmosnak minősítették, átnevezték a Figure mezőnybe ahol döntőbe jutott és negyedik helyen zárta a versenyt, holott a Figure kategória teljesen idegen volt Dorina számára.

 

Egy ígéretes tehetség, Litauszki Edina is csatlakozott hozzánk. Vida Zolit idézve; „amennyiben kibírja a kemény diétát” akár már őszre bekészülhet. Mindenesetre ha kitartó és türelmes lesz, Edina a jövőben eredményes versenyzővé válhat. Ehhez kívánunk neki sok sikert.

 

Valahányszor a Vida Fitnessbe látogatunk minden alakalommal feltöltődve, új élményekkel gazdagodva térünk haza. Reméljük a közeljövőben újra ellátogathatunk oda ahol szakmailag és emberileg is megbecsülik azt aki ha csak egy kézfogásra is betér. Ez pedig a Vida Fitness.

********************************************************************************************************

       „múmia”